ua en ru

Бойовики на Донбасі за перешкоду мародерству вбили мирного жителя, - Тимчук

Бойовики на Донбасі за перешкоду мародерству вбили мирного жителя, - Тимчук Фото: Дмитро Тимчук (РБК-Україна)

Бойовики перекладають провину за вбивство мирних жителів на "українських снайперів"

Під окупованим Новоазовськом Донецької області бойовики вбили мирного жителя, який намагався перешкодити мародерству. Про це йдеться в повідомленні координатора групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука у Facebook.

За словами Тимчука, інцидент стався в населеному пункті Ужівка (колишнє Ленінське) Новоазовського району.

"Бойовиками "9 вшп мп 1-го АК ДНР" пострілом з автомата був убитий 21-річний місцевий житель С. Цебрій, який намагався припинити мародерство окупантів у дворі свого будинку", - зазначив він.

Крім того, Тимчук повідомив, що раніше в окупованій Саханці бойовик пострілом у голову вбив жінку похилого віку за відмову продати алкогольні напої власного виробництва.

"Зазначені факти були задокументовані правоохоронцями ДНР" як "робота снайперів ЗСУ". Тим не менше, серед місцевих жителів поширюється інформація про реальні обставини загибелі їхніх співгромадян", - додав Тимчук.

Оперативные данные группы Информационное Сопротивление После переброски в сторону Староласпы усиления российско-террори...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 17 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія розширить мовлення ЗМІ на Донбасі у відповідь на українське телебачення в Криму. Зокрема, в Адміністрації президента Росії затвердили введення в дію додаткових потужностей для мовлення своїх ЗМІ на підконтрольну Україні територію.