ua en ru

Бойовики на Донбасі обстріляли українських військових із забороненого озброєння

Бойовики на Донбасі обстріляли українських військових із забороненого озброєння Ілюстративне фото (mil.gov.ua)

За добу бойовики обстрілювали українських військових 28 разів

Протягом минулої доби, 15 вересня 2018, у районі проведення операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі бойовики 28 разів відкривали вогонь у бік українських позицій. З них шість разів - із забороненого мінськими домовленостями озброєння, передає прес-центр ООС.

Зокрема, обстріли велися в районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Південне, Новгородське, Луганське, Світлодарськ, Новолуганське, Авдіївка, Піски, Красногорівка, Мар'їнка, Новотроїцьке, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине.

"Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Крім того, з мінометів калібру 82 мм ворог обстрілював позиції Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Новолуганське, Гнутове, Водяне та Лебединське", - зазначили в штабі.

Крім того, бойовики двічі із міномету 120-го калібру обстріляли опорні пункти українських військ біля Гнутового. Також було застосовано озброєння БМП-1 в районі населених пунктів Кримське та Гнутове.

"Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. За даними розвідки, п'ятьох бойовиків російсько-окупаційних військ минулої доби знищено та одного поранено", - зазначили в прес-центрі.

Що стосується поточної доби. 16 вересня, від опівночі до 7 ранку бойовики порушили режим тиші 4 рази. Зокрема, тричі велись обстріли на Донецькому напрямку поблизу Опитного та Мар'їнки, один - на Маріупольському напрямку в районі населеного пункту Водяне. Були застосовані гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброї. Втрат серед українських військових немає.

Бойовики на Донбасі обстріляли українських військових із забороненого озброєння

Нагадаємо, на Донбасі за минулу добу, 14 вересня, бойовики 25 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, втрат серед українських військовослужбовців немає. Однак, протягом 13 вересня на Донбасі загинув один український військовий.