ua en ru

Бойовики на Донбасі за день 6 разів обстріляли позиції ООС

Бойовики на Донбасі за день 6 разів обстріляли позиції ООС Фото: проросійський бойовик (vk.com/sdd_sevastopol)

Втрат серед українських військових немає

У районі проведення операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі упродовж поточної доби, 29 серпня, з 7:00 до 18:00 бойовики 6 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, у тому числі один раз із застосуванням забороненого Мінськими угодами озброєння. Про це повідомляє прес-центр ООС.

Втрат серед українських військових немає. Зазначається, що попри оголошення з півночі 29 серпня 2018 року "Шкільного перемир'я", бойовики хоч і знизили інтенсивність обстрілів позицій ООС та українських населених пунктів, проте не припинили їх зовсім.

"Противник відкривав прицільний вогонь з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по оборонцям населених пунктів Станиця Луганська, Кримське, Новотошківське, Новгородське, Павлопіль та Гнутове", - повідомляють у ООС.

Зазначається, що під час обстрілів в районі Новгородського бойовики застосували проти військовослужбовців ООС міномети калібру 82 мм. За повідомленням української сторони СЦКК, внаслідок обстрілу у селі загорілася суха трава, що загрожує пожежами будівлям та мешканцям населеного пункту. Наразі силами військовослужбовців ООС пожежу локалізовано.

Бойовики на Донбасі за день 6 разів обстріляли позиції ООС

Скріншот (facebook.com/pressjfo.news)

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що КПВВ "Новотроїцьке" тимчасово закрито через пожежу, що спричинила детонацію мін.

Наразі за рішенням командувача об’єднаних сил в КПВВ "Новотроїцьке" введено режим "червоний" і пропускні операції тимчасово припинені. Роботу КПВВ буде відновлено після стабілізації ситуації в районі.