ua en ru

Бойовики ДНР погрожували спостерігачам ОБСЄ зброєю

Бойовики так званої "Донецької народної республіки" погрожували спостерігачам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зброєю під час огляду місця події біля села Заїченко в Донецькій області. Про це йдеться у звіті ОБСЄ від 17 березня.

"Він (командир бойовиків, - ред.) зажадав від членів моніторингової місії здати мобільні телефони та ключі від автомобіля лідеру патруля ЗМІ і не рухатися, додавши, що його люди будуть стріляти в кожного, хто не послухається", - йдеться у звіті.

Місія ОБСЄ прибула на блокпост в село Заїченко, підконтрольне ДНР, щоб проінспектувати місце, де снаряд потрапив у військову вантажівку, завантажену лісом, убивши двох і поранивши одного бойовика ДНР в кабіні. Повідомляється, що на місці події також перебували 15 бойовиків і 5 російських журналістів.

"Всередині кабіни військового типу вантажівки з видом на захід були два сильно обгорілих трупа. Члени ДНР прибрали тіла і накрили їх, у той час як журналісти знімали", - йдеться у звіті.

Після бойовики наказали спостерігачам віддати свої телефони та ключі від авто своєму головному.

"Лідер патруля був змушений піти з командиром в сусідній будинок. Там лідеру патруля показали залишки ракет, яка нібито потрапила у вантажівку", - повідомляється в звіті місії.

СММ дозволили продовжити рух після того, як минув один годину.

Нагадаємо, у звіті ОБСЄ також повідомлялося, що в ДНР заявили про 22 тілах "кіборгів" в моргах Донецька.