ua en ru

Бойовики ДНР підтвердили затримання зниклого на Донбасі журналіста Асєєва, - Amnesty International

Бойовики ДНР підтвердили затримання зниклого на Донбасі журналіста Асєєва, - Amnesty International Фото: бойовики ДНР (ednist.info)

Бойовики звинувачують Асєєва в шпигунстві, його можуть "засудити" на 12-14 років

Бойовики так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) утримують зниклого на Донбасі журналіста Станіслав Асєєва. Про це повідомляє Amnesty International з посиланням на джерела у Донецьку.

"8 липня Amnesty International отримала інформацію від джерела у Донецьку, що Станіслав Асєєв наразі утримується у "МГБ ДНР". Джерело Amnesty International повідомило, що термін утримання під вартою Асєєва був продовжений. Невідомо, чи висунули Асєєву конкретні звинувачення у певному злочині. Джерело захотіло залишитися анонімним, побоюючись наслідків", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, про утримання бойовиками Асєєва на своїй сторінці у Facebook повідомив і екс-нардеп Єгор Фірсов.

"Вдалося дізнатися новини про Станіслава Асєєв, (зниклого журналіста Станіслава Васіна). МГБ офіційно підтвердили що він затриманий, мамі Стаса дали письмове підтвердження", - написав Фірсов.

Крім того, екс-нардеп додав, що бойовики звинувачують Асєєва в шпигунстві, за цим звинуваченням його можуть "засудити" на 12-14 років.

"Мамі дали можливість з ним побачитися. Стас тримається добре, розуміє що на справедливий суд сподіватися не варто. Його єдина надія - це обмін полонених", - додав екс-нардеп.

Удалось узнать новости о Станиславе Асееве, (пропавшем журналисте Станиславе Васине). МГБ официально подтвердили что о...

Опубліковано Егором Фирсовим 16 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch закликає бойовиків негайно звільнити донецького блогера Станіслава Асєєва, відомого під псевдонімом Станіслав Васін.