ua en ru

HRW закликала бойовиків негайно звільнити донецького блогера Васіна

HRW закликала бойовиків негайно звільнити донецького блогера Васіна Фото: лого Human Rights Watch (hrwcouncilsummit.org)

Те, що писав Станіслава Асєєв, не подобалося керівництву угруповання ДНР, тому він став жертвою

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch закликає бойовиків негайно звільнити донецького блогера Станіслава Асєєва, відомого під псевдонімом Станіслав Васін. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зокрема правозахисники нагадали, що терористичне угруповання ДНР "незаконно утримує блогера, відомого своїми проукраїнськими поглядами, уже протягом шести тижнів".

"Human Rights Watch отримала достовірну інформацію з надійних джерел про те, що Асєєв перебуває під вартою "силових структур" ДНР", - йдеться в заяві організації.

Як заявив директор HRW у Європі та Центральній Азії Г’ю Вільямсон, те, що писав Асєєв, не подобалося керівництву угруповання ДНР, тому він став жертвою.

"Він є жертвою насильницького зникнення - дуже тяжкий злочин, відповідно до міжнародного права, який не може бути виправданим за жодних обставин, ні за часів миру, ні війни", - наголосив Вільямсон.

Правозахисники також вимагають від бойовиків визнати затримання донецького блогера, негайно звільнити його, а винних у викраденні покарати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в селі Гатне Київської області депутат від БПП Олександр Паламарчук побив школяра-активіста через пости в соцмережі.