ua en ru

Бойовики ДНР незаконно утримують понад 200 осіб, - Тарута

Бойовики самопроголошеної "Донецької народної республіки" незаконно утримують понад 200 осіб, громадян різних країн.

Бойовики самопроголошеної "Донецької народної республіки" незаконно утримують понад 200 осіб, громадян різних країн. Про це заявив голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута в інтерв'ю виданню "Острів".

"Сьогодні переговори (з ДНР) сконцентровані навколо звільнення заручників - бойовики зараз незаконно утримують понад 200 осіб, громадян різних країн. Зробити кроки вперед у переговорному процесі заважають кілька обставин. Перше - це кадрова чехарда серед бойовиків і постійна зміна переговірників з їх боку. Друге - відсутність у них чітких політичних цілей. Ці люди не можуть сформулювати фундаментальні питання: як і де вони бачать Донбас через місяць, рік, п'ять років. І, тим не менше, переговори будуть продовжені. Вони - єдиний шлях, іншого не існує", - заявив Тарута.

Крім того, він зазначив, що "готовий до переговорів в цілодобовому режимі".

"Нехай у нас мільйон розбіжності з політичних питань, але є єдність в одному: ми за те, щоб все закінчилося і життя повернулося в мирне русло. Це та мета, яка об'єднує абсолютну більшість донеччан. Це хороший фундамент для переговорів", - підкреслив Тарута.