ua en ru

Бойовики ДНР налагодили канал контрабанди продуктів на окуповані території

Бойовики ДНР налагодили канал контрабанди продуктів на окуповані території Фото: Тимчук повідомив, що бойовики ДНР отримують українські продукти через Волноваху

В планах у бойовиків налагодити контрабандні поставки ліків

В магазинах і торгових центрах самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР) з'явилися продовольчі товари, зроблені на підконтрольній Україні території. Про це повідомив керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

Як йдеться у повідомленні, в основному, це "молочні продукти, рибні і м'ясні консерви, соуси типу майонезу і кетчупу, а також пиво - все без українських акцизних марок".


Згідно з даними групи "Інформаційний опір" контрабанду вдалося налагодити в районі Волновахи за участю українських посадових осіб.

Також Тимчук зазначив, що, враховуючи дефіцит лікарських препаратів в ДНР, оточення Захарченко намагається налагодити контрабанду лікарських препаратів українського виробництва.

За його словами, вже зараз у Горлівці стають популярними так звані "лікарські рейси" - жителів окупованих територій возять в Бахмут (колишній Артемівськ - ред.) та інші міста, підконтрольні Україні, за ліками.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у ДНР поширюються чутки про конфлікти між ЗСУ та добровольчими батальйонами.