ua en ru

Бойовики дезінформують про зайняття ВСУ населеного пункту в "сірій зоні", - СЦКК

Бойовики дезінформують про зайняття ВСУ населеного пункту в "сірій зоні", - СЦКК Фото: СЦКК (mil.gov.ua)

Бойовики на Донбасі намагаються дискредитувати українських військових

Бойовики на Донбасі дезінформують про зайняття Збройними силами України (ЗСУ) населеного пункту в "сірій зоні". Про це, посилаючись на дані української сторони СЦКК, заявляє прес-центр штабу антитерористичної операції (АТО) в Facebook.

"В ДНР заявили про те, що підрозділи ЗСУ в ніч на 21 листопада поточного року зайняли населений пункт Гладосово, який знаходиться в "сірій зоні" під Горлівкою Донецької області. При цьому українські військові нібито заборонили місцевим жителям виходити зі своїх будинків", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-центру, крім того бойовики заявили, що сили АТО перекинули в село міномети і почали мінувати його околиці.

У свою чергу, українська сторона СЦКК заявляє, що такі повідомлення не відповідають дійсності. Відзначається, що підрозділи ЗСУ в останні дні не здійснювали просування вперед.

"Сили АТО суворо дотримуються мінських домовленостей, згідно з положеннями яких можуть зміцнювати або переобладнати свої позиції, передислокуватися в межах територій, визначених цими домовленостями", - резюмували в прес-центрі.

Українська сторона СЦКК: ОРДО не припиняє використовувати інформаційні провокації для дискредитації підрозділів ЗСУ В ПРО...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 23 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі обмежили патрулювання у зв'язку з ситуацією Луганську.