ua en ru

Бойовики тримали спостерігачів місії ОБСЄ під прицілом на блокпосту в Луково

Бойовики тримали спостерігачів місії ОБСЄ під прицілом на блокпосту в Луково Фото: місія ОБСЄ на Донбасі

Бойовики обшукали автомобілі місії ОБСЄ

Бойовики так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) тримали спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ під прицілом на блокпосту в Луково. Про це йдеться у звіті місії.

"22 серпня о 14:28 троє озброєних чоловіків на блокпосту в підконтрольному ДНР с. Луково (72 км на південь від Донецька) зупинили патруль СММ у складі чотирьох членів місії і одного фельдшера на двох автомобілях", - йдеться в повідомленні.


Озброєні чоловіки вимагали проведення обшуку автомобіля ОБСЄ і надалі провели його всупереч забороні.

"Один з чоловіків вороже вимагав проведення обшуку автомобілів СММ. Керівник патруля пояснив, що проводити обшук автомобілів СММ не дозволяється, але озброєний чоловік наполіг на своєму і приступив до обшуку. В цей час інший озброєний чоловік, який перебував у бліндажі, розташованому навпроти першого автомобіля СММ, з відстані 7-8 метрів спрямував ручний кулемет (РПК) на чотирьох членів патруля місії, які перед цим вийшли з автомобілів. Практично весь час, поки проводився обшук, він тримав спостерігачів СММ на прицілі", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, чоловік, який проводив обшук поцікавився у спостерігачів, де знаходиться "обладнання, що використовується для шпигунства" і "відеозйомки".

Відзначається, що він ретельно оглянув багажники обох автомобілів місії ОБСЄ, в тому числі вміст аптечок, розпитував про місцезнаходження "шостого" члена патруля, який, за його твердженням, був присутній при проходженні патрулем блокпоста вранці. Як повідомляють представники місії, ніякого шостого члена патруля в дійсності не було.

"Двоє членів місії відчули сильний запах алкоголю в диханні чоловіка, який проводив обшук. Обшук тривав вісім хвилин. Згодом патрулю СММ дозволили проїхати через блокпост, і спостерігачі потім благополучно повернулися на свою базу в Маріуполі (102 км на південь від Донецька)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 22 серпня 2016 року, в результаті бойових дій жоден з українських військовослужбовців не загинув, проте вісім українських військовослужбовців отримали поранення.