ua en ru

Бойовики демонтували та вивезли в РФ обладнання з 2 заводів в Луганській обл., - МВС

Бойовики демонтували та вивезли в Росію обладнання з двох заводів в Луганській області.

Бойовики демонтували та вивезли в Росію обладнання з двох заводів в Луганській області. Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС України в Луганській області

"Було демонтовано та вивезено обладнання з Луганського заводу електронного машинобудування "Машзавод-100", на якому розроблялася та виготовляється обладнання для виробництва монокристалів сапфіра, кремнію та інших твердих і надтвердих монокристалів", - йдеться в повідомленні.

Бойовики також демонтували та вивезли обладнання з заводу "Юність" у Краснодоні, який спеціалізувався в основному на виробництві спеціалізованої продукції для ракетобудівної та аерокосмічної промисловості.

Крім того, з шахт "Червонопартизанська" та "Харківська", які входять в "ДТЕК Свердловантрацит", бойовики вже вивезли понад 500 тонн вугілля.

Всі ці факти зафіксовані правоохоронними органами та внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

"За попередньою інформацією викрадене промислове обладнання та українське вугілля бойовиками вивозиться на територію Російської Федерації", - зазначили в МВС.

Нагадаємо, за даними СБУ, самопроголошена "Донецька народна республіка" має намір переправити з Донецька в Росію раритетний танк-паровоз "Ь-2062" ("Зозуля").