ua en ru

Бойовики кинули димову гранату патрулю ОБСЄ

Бойовики кинули димову гранату патрулю ОБСЄ Фото: автомобіль ОБСЄ

Бойовики кинули димову гранату автомобілю СММ біля Докучаєвська

Вчора, 17 травня, бойовики в районі Докучаєвська кинули димову гранату перед патрулем Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ. Про це повідомляється в звіті СММ.

Повідомляється, що 17 травня патруль СММ у складі п'яти співробітників на двох броньованих автомобілях перебував на північно-східній околиці підконтрольного так званої ДНР міста Докучаєвськ, що в 30 км на південний-захід від Донецька, рухаючись у західному напрямку позаду зеленого вантажівки військового типу (КАМАЗ-4350) з номерними знаками ДК-1823. Патруль СММ побачив шістьох чоловіків у формі військового типу, які сиділи в задній частині вантажного відсіку вантажівки.

Повідомляється, що коли перший автомобіль патруля знаходився на відстані 50 метрів від вантажівки, спостерігачі побачили, як з вантажівки кинули пристрій невстановленого типу (ймовірно, димову гранату), яке впало приблизно в 10 метрах перед першим автомобілем СММ. Пристрій горіло, утворюючи білий дим. Патруль СММ обійшов це пристрій, в кінці кінців обігнав вантажівку і поїхав далі найближчим безпечне місце в Докучаєвську.

"Ні один з автомобілів СММ не був пошкоджений. СММ повідомила про цей інцидент Спільний центр по контролю і координації (СЦКК)", - додали в Місії.

Нагадаємо, раніше медичні працівники в Макіївці відмовилися співпрацювати з командою Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ щодо уточнення повідомлень про жертви серед цивільного населення.