ua en ru

Бойовики під Артемівськом застосували хімречовини, постраждали 10 бійців, - спецбатальйон

Бойовики під Артемівськом застосували хімречовини, постраждали 10 бійців, - спецбатальйон Фото: хімзброя на Донбасі

Лікарі поки не можуть визначити небезпечну речовину

У Донецькій області на блокпостах біля м. Артемівськ сьогодні було здійснено атаку на українських військових за допомогою хімічної зброї. Про це йдеться в повідомленні батальйону спецпризначення "Свята Марія" у Facebook.

"Більше 10 військовослужбовців потрапили до лікарні і перебувають у важкому стані. Лікарі не можуть визначити, яка саме речовина призвела до отруєння", - зазначили у спецбатальйоні.

РОСІЯ ЗАСТОСУВАЛА ХІМІЧНУ ЗБРОЮ НА СХОДІ УКРАЇНИСьогодні на блок постах, поруч із Артемівськом була вчинена атака хімі...

Posted by Батальйон спецпризначення СВЯТА МАРІЯ on 21 серпня 2015 р.

Як повідомляло нещодавно британське видання The Times, Служба безпеки України має дані розвідки про те, що озброєні прихильники так званої "Донецької народної республіки" почали витягати радіоактивні промислові відходи з бункера в Донецьку для виготовлення "брудної бомби".

Нагадаємо, про те, що бойовики ДНР готують масштабні провокації з використанням хімзброї, повідомлялося ще наприкінці червня ц.р.

"На одній з баз терористів отримано небезпечний таємний вантаж. Його помістили у спеціально приготовлену яму. Дано наказ підшукати відповідний ангар. Навіть ті, хто цей вантаж доставив на лінію фронту, боялися відкривати його і наближатися зайвий раз до ями, незважаючи на видані їм засоби хімзахисту. Мова йшла про особливу небезпеку і посилені заходи охорони", - йшлося в повідомленні Добровольчого українського корпусу (ДУК).