ua en ru

Бойовики ЛНР катують дітей, щоб залучити їх до збору розвідінформації

Бойовики ЛНР катують дітей, щоб залучити їх до збору розвідінформації Фото: бойовики на Донбасі

Рядовими бойовиками на Донбасі керують російські найманці з Північного Кавказу

У районі проведення антитерористичної операції Служба безпеки України викрила спробу бойовиків так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) залучити дітей до збору розвідувальної інформації. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"У середині травня на березі річки Сіверський Донець бойовики захопили 15-річного мешканця Новоайдарського району. Під час тривалих нічних допитів із залякуванням та катуванням терористи вибивали у хлопця інформацію про місця розташування бойових позицій, особовий склад та озброєння українських підрозділів поблизу селища Трьохізбенка", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, зі слів юнака стало відомо, що одним із катів був бойовик на прізвисько "Клім", а рядовими бойовиками керували російські найманці з Північного Кавказу.

"Потім бандити забажали, щоб дитина почала шпигувати для них на території, що підконтрольна Україні. Після того як хлопець погодився на співпрацю з терористами, його відпустили, і він зміг повернутись додому", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в бою під Докучаєвськом українські військові ліквідували 20 бойовиків.