ua en ru

Бойовик "Ісламського джихаду" готував теракт проти ізраїльського корабля

Бойовик "Ісламського джихаду" готував теракт проти ізраїльського корабля Фото: прапор Ізраїлю (minagro.gov.ua)

В Ізраїлі зуміли запобігти теракт за участю військового корабля

Загальна служба безпеки (ШАБАК) і ВМФ Цахалу затримали минулого місяця 10 жителів Рафіаха за підозрою в плануванні теракту проти корабля ізраїльського військово-морського флоту. Про це повідомляє видання abcNEWS.

Зокрема, повідомляється, що один з них був затриманий на невеликому судні 12 березня після того, як вийшов за межі дозволеної для рибальства території і слідував за військовим кораблем.

Пізніше стало відомо, що активіста "Ісламського джихаду" 24-річний рибак Гаман Мухаммед Сааді Джамаа створив за завданням керівництва організації клітинку з метою здійснення теракту проти ізраїльського військового корабля. Сьогодні прокуратура Південного округу представила йому звинувачення в окружному суді Беер-Шеви.

Дев'ятеро інших затриманих були звільнені пізніше.

Не дивлячись на те, що в залі суду Джамаа заявив, що не збирався підривати ізраїльський військовий корабель, раніше на допиті у ШАБАК Джама зізнався, що люди з військового крила "Ісламського джихаду" звернулися до нього з пропозицією про "морському теракт" після вибуху в тунелі на кордоні з Ізраїлем, де загинуло близько 10 бойовиків цієї організації. Йому запропонували за це 5 тисяч доларів.

Згідно з планом, розробленим терористом, одне судно повинне було привернути до себе корабель Цахалу. В цей же час ще один катер наблизився б з іншого боку до корабля і з нього була випущена протитанкова ракета.

Терористи з третьої човни повинні були піднятися на корабель і захопити поранених військових в заручники з метою подальшого обміну на ув'язнених палестинців.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що спецслужби Ізраїлю допомогли запобігти теракти в Європі з використанням цивільної авіації.