ua en ru

Boeing отримав замовлення на 5,3 млрд дол. від ВМС США на поставку 124 винищувачів

Американський виробник літаків Boeing Co. отримав замовлення від Військово-морських сил (ВМС) США на поставку 124 винищувачів-бомбардувальників F/A-18 Hornet. Сума контракту становитиме 5,3 млрд дол. Літаки повинні бути поставлені замовнику в 2012-2015 рр., передає РБК з посиланням на Associated Press.
Серед 124 замовлених машин будуть 66 літаків модифікації Super Hornet і 58 - модифікації Growler (двомісний літак, на якому встановлено обладнання з придушення радарів і систем виявлення).
На даний момент Boeing вже виконує замовлення на поставку ВМС США 257 літаків. Згідно з умовами контракту, літаки повинні бути поставлені до кінця 2011 р.
Літаки F/A-18 Hornet надійшли на озброєння ВМС і Корпусу морської піхоти США в 1983 р. Ця машина була розроблена для базування на авіаносцях і призначалася для знищення літаків противника і ударів по його наземних цілях.F/A-18 Hornet широко поставлявся на експорт, зараз перебуває на озброєнні Іспанії, Фінляндії, Австралії, Канади, Швейцарії. Машина була розроблена McDonnell Douglas, в 1997 р. ця компанія увійшла до складу Boeing.