ua en ru

Boeing хоче збільшити виробництво авіалайнерів типу 787 з 10 до 15 літаків на місяць до кінця 2013 р

Американська авіабудівна корпорація Boeing може збільшити виробництво нових пасажирських літаків Boeing 787 Dreamliner з оголошених раніше 10 до 15 в місяць до кінця 2013 р. Про це повідомив глава підрозділу Boeing з комерційних літаків і президент компанії Джим Албау. За його словами, попит на літаки цього типу перевищує поточну пропозицію компанії на рівні поставок 10 літаків на місяць, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Він уточнив, що компанія зможе збирати по 15 літаків типу Boeing 787 після того, як на повну потужність запрацюють виробничі лінії компанії в Еверет і Південній Кароліні. Дж.Албау також вказав, що для виконання даного завдання компанія готова інвестувати додаткові кошти у виробництво Boeing 787.
Нагадаємо, 24 грудня 2010 р. компанія відновила випробування пасажирського Boeing 787 Dreamliner, перервані після аварійного приземлення лайнера 9 листопада 2010 р. Тоді під час тестового польоту на борту сталася пожежа через несправність у системі розподілу енергії лайнера. У результаті події ніхто не постраждав. Незабаром компанія прийняла рішення про тимчасове призупинення програми випробувань нової машини.
Перші поставки Boeing 787 Dreamliner повинні були початися в травні 2008 р., проте компанія не змогла завершити всі необхідні роботи над літаком, і час постачань перших літаків замовникам постійно відкладалося. На даний момент планується, що нові машини надійдуть перші замовнику - японському перевізнику All Nippon Airways - у лютому 2011 р.