ua en ru

BMW випустить новий електрокар в 2019 році

BMW випустить новий електрокар в 2019 році Фото: BMW (flickr.com/Igor Grigoriev)

Електрокар MINI буде представляти собою трьохдверний хетчбек

Німецький автоконцерн BMW Group випустить новий електрокар MINI в 2019 році. Про це повідомляє Move.

"BMW дав остаточне "зелене світло" електромобілю MINI. Як і очікувалося, з'явиться він у 2019 році", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, електричний MINI буде представляти собою трьохдверний хетчбек. Агрегати новинки будуть випускати в Баварії, які будуть відправлятися на завод Mini в Оксфорді для установки на автомобілі.

Відзначається, що незважаючи на ризик, пов'язаний з Brexit, в BMW вирішили зберегти виробництво автомобіля у Великобританії.

Так, BMW Group очікує, що до 2025 року вона буде продавати від 15 до 25% електрифікованих транспортних засобів. Для цього компанія розробить модульні платформи, які зможуть розміщувати всі 3 види силових агрегатів: двигуна внутрішнього згорання, плагін-гібрид і повноцінний електро.

Крім того, у компанії підтвердили, що в 2018 році випустять гібрид i8 Roadster, в 2020-му - електричну версію X3, а в 2021 - якийсь електромобіль iNext, який, крім електричного приводу, буде володіти автопілотом і широкими мережевими можливостями.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія BMW спростувала свою участь у картельній змові з низкою німецьких автоконцернів, в числі яких називають Volkswagen, Audi, Porsche і Daimler.