ua en ru

BMW має намір інвестувати 395 млн дол на будівництво заводу в Бразилії

Німецький автовиробник BMW планує інвестувати 800 млн реалів (395 млн дол) на будівництво нового складального заводу в Бразилії, повідомляє Reuters з посиланням на обізнане джерело. Фінансовий директор компанії Фрідріх Айхінер повідомив агентству, що BMW представить інвестиційний план бразильському уряду, проте не уточнив розмір інвестицій. Зустріч з Президентом Бразилії Ділмой Руссефф запланована на наступний тиждень. Джерела, знайомі з проектом, кажуть, що на заводі будуть випускати п'ять моделей автомобілів, включаючи Mini.

Продажі BMW в Бразилії впали на 29,4% за перші 9 місяців ц.р. в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і становлять 8,8 тис. автомобілів. За підсумками II кварталу 2012 р. чистий прибуток компанії скоротився на 28,1% і склав 1,277 млрд євро проти 1,775 млрд євро роком раніше.

Читайте також: BMW на кожному проданому автомобілі заробляє в середньому 4,32 тис. євро, - CAR

Нагадаємо, Bayerische Motoren Werke AG - один із найстаріших європейських автовиробників, компанія була заснована в 1916 р. BMW оперує трьома відомими брендами автомобілів класу люкс: BMW, Mini, Rolls-Royce Motor Cars.