ua en ru

BMW і GM планують співпрацювати в частині виробництва термоелектричних генераторів, - неофіційні дані

Німецький автомобільний концерн BMW і американський General Motors (GM) планують співпрацю в області виробництва термоелектричних генераторів. Баварський автоконцерн повинен незабаром отримати технології GM і підключитися до фінансування подальших спільних розробок в галузі пристроїв для прямого перетворення теплової енергії в електричну. Про це повідомила сьогодні німецька преса, посилаючись на інформацію джерел в автомобілебудівній галузі, передає німецький телеканал Kanal 8.
Переговори між автоконцернами знаходяться на завершальній стадії, про співпрацю компаній може бути оголошено після виставки в американському Детройті, яка почнеться в середині січня 2012 р.
Представники GM відмовилися коментувати дану інформацію, німецький автоконцерн BMW, згідно з інформацією в німецькій пресі, підтвердив інформацію про факт переговорів з GM.
Для того, щоб понизити багатомільярдні витрати, необхідні для фінансування розробок, автоконцерни активно залучають до співпраці автомобілебудівні компанії, які не є прямими конкурентами. Так, 1 грудня німецькі BMW Group і японська Toyota Motor Corporation (TMC) підписали меморандум про взаєморозуміння, що передбачає довгострокову співпрацю автовиробників в області екологічно чистих технологій. За умовами угоди, компанії проводитимуть спільні дослідження в цій сфері і розроблятимуть технології, пов'язані зі створенням і удосконаленням літієво-іонних акумуляторів для електромобілів.
Європейський підрозділ японської компанії Toyota Motor Europe (TME) і BMW Group також підписали контракт, згідно з яким BMW Group поставлятиме TME дизельні двигуни об'ємом 1,6 і 2 л, починаючи з 2014 р. Цими двигунами будуть оснащені деякі автомобілі Toyota, вироблені для реалізації на європейському ринку.

BMW