ua en ru

BMW Group і Toyota підписали угоду про розробку спортивного автомобіля та екологічних технологій

Німецька BMW Group і японська Toyota Motor Corporation (TMC) підписали угоду, яка передбачає розширення співпраці і роботу в довгостроковій перспективі в декількох напрямках. Концерни мають намір спільно розробляти паливні елементи і технології зниження ваги машин, крім того, спільними зусиллями BMW та Toyota розроблять архітектуру та компоненти для нового спортивного автомобіля.

Укладення угоди пішло слідом за підписанням у червні меморандуму про взаєморозуміння, що передбачає довгострокове співробітництво автовиробників в області екологічно чистих технологій. Про це йдеться в поширеному сьогодні прес-релізі BMW Group і TMC.

За умовами угоди, компанії будуть проводити спільні дослідження в області гібридних технологій, пов'язаних зі створенням і удосконаленням літієво-іонних акумуляторів для електромобілів. Зазначимо, що екологічні технології є сильною стороною Toyota, в той час, як BMW славляться спортивними автомобілями.

До цього, в грудні 2011 р., автоконцерни домовилися про те, що BMW Group буде поставляти Toyota ТМЕ дизельні двигуни об'ємом 1,6 і 2 л, починаючи з 2014 р. Цими двигунами будуть оснащені деякі автомобілі Toyota, зроблені спеціально для реалізації на європейському ринку. За допомогою цієї угоди японський автоконцерн має намір розширити європейську лінійку екологічно чистих автомобілів, що працюють на дизельному паливі.

Bayerische Motoren Werke AG - один з найстаріших європейських автовиробників, компанія була заснована в 1916 р. BMW оперує трьома відомими брендами автомобілів преміального сегмента - BMW, Mini, Rolls-Royce Motor Cars. Чистий прибуток (доступний для розподілу серед акціонерів) німецької Bayerische Motoren Werke AG (BMW) за 9 місяців 2012 р. скоротився на 2,8% і склав 3,896 млрд євро проти 4,009 млрд євро за аналогічний період роком раніше. Виручка компанії за 9 місяців ц.р. зросла на 11,6% і склала 56,312 млрд євро проти 50,472 млрд євро за аналогічні 9 місяців роком раніше.

Toyota Motor є одним з найбільших в світі автовиробників. Чистий прибуток японського автомобілебудівного концерну в I півріччі 2012-2013 фінансового року, що завершився 30 вересня 2012 р., виріс майже в 7 разів і склав 548,27 млрд ієн (6,81 млрд дол.) проти аналогічного показника в розмірі 81,58 млрд ієн, зафіксованого роком раніше.

Читайте також: Mercedes-Benz презентував "проміжний" CLA-клас (фото)