ua en ru

Bloomberg повідомило про найбільший відтік коштів з біржового інвестфонду

Bloomberg повідомило про найбільший відтік коштів з біржового інвестфонду Фото: доларові купюри на столі (flickr.com nab/ukr)

Фонд втратив 23,6 млрд доларів

Відтік коштів з найбільшого біржового інвестиційного фонду SPDR S&P 500 виявився рекордним. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Як зазначає агентство, фонд втратив 23,6 млрд доларів, що становить близько 8% активів на початок минулого тижня. З серпня 2010 р це максимальні темпи відтоку.

На думку стратегів з JPMorgan, стрімкість закриття позицій – це знак, що подальші розпродажі з боку консультантів за торговельними операціями "слід обмежити з цього моменту".

Падіння, що почалося на світових фондових ринках тиждень тому, нівелювало приплив коштів до фонду за попередні дев'ять тижнів, йдеться у дослідженні агентства. Із-за відтоку коштів і зниження котирувань SPDR S&P 500 за тиждень втратила 38,6 млрд доларів. До обвалу ринків минулого тижня активи фонду досягали 300 млрд доларів.

Глобальний фондовий ринок за період з 26 січня втратив близько 5,2 трлн доларів. Як підрахував старший аналітик по індексу S&P Dow Jones Indices Говард Сильверблатт, половина втрат припадає на фондовий ринок США: зниження індексу S&P 500 (відображає вартість акцій 500 найбільших компаній США) на 10,16% з історичного піку 26 січня обійшлося американським компаніям втратою 2,49 трлн доларів капіталізації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що провідний американський фондовий індекс Dow Jones упав 8 лютого на 4,15%, або більш ніж на 1000 пунктів.