ua en ru

Bloomberg оцінив ймовірність виникнення протестів у Росії в 30%

Bloomberg оцінив ймовірність виникнення протестів у Росії в 30% Фото: Bloomberg оцінив ймовірність протестів у Росії з-за кризи

Шість експертів з 27 вважають, що ймовірність протестів через спад російської економіки становить 50% і більше

Ймовірність того, що невдоволення рецесією в Росії виллється в протестні акції становить близько 30%. Про це свідчать дані опитування агентством Bloomberg економістів.

опитало Агентство 27 експертів, і лише шість з них вважають, що ймовірність протестів через спад російської економіки становить 50% і більше. Середня ймовірність такого сценарію, на думку економістів, складає 30%.

"Ми виключаємо повторення масових вуличних протестів 2011-2012 років, - заявив агентству економіст Raiffeisen Bank International AG Андреас Швабе. - Тим не менш соціальні заворушення з боку певних груп населення, імовірно, будуть відбуватися час від часу і можуть стати ще більш частими, якщо виникнуть конкретні насущні проблеми".

Ймовірність політичних хвилювань "є більш обмеженою, ніж минулого разу, зважаючи на погіршення відносин між Росією та деякими сусідніми країнами, - повідомив агентству Крістіан Маджо, глава відділу досліджень ринків в Toronto Dominion Bank. - Все це говорить про те, що жителі Росії будуть почувати себе більш згуртованими і більше підтримувати свій уряд".

Нагадаємо, згідно з даними січневого дослідження соціологів з "Левада-центру", у Росії скоротилася кількість задоволених роботою президента Володимира Путіна громадян - до 82%.