ua en ru

Блокпост сил АТО в Донецькій обл. імовірно атакував смертник на мікроавтобусі з вибухівкою, - ІО

Блокпост сил антитерористичної операції (АТО) біля Кам'янки Донецької обл. 21 липня імовірно атакував смертник на мікроавтобусі з вибухівкою. Про це у своєму Facebook написав керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційний опір" (ІО) Дмитро Тимчук.

"Поблизу н.п. Кам'янка (Донецька обл.) блокпост сил АТО був атакований за допомогою мікроавтобуса, начиненого вибухівкою. За попередніми даними, підрив був проведений смертником, котрий сидів за кермом мікроавтобуса, інформація перевіряється. Подібні випадки раніше в зоні АТО не фіксувалися", - наголошується в повідомленні.

За словами Тимчука, незважаючи на успішні дії сил АТО, обстановка в зоні проведення операції залишається гранично складною. "Терористи чинять відчайдушний опір, намагаючись контратакувати і за всяку ціну зірвати наступ силовиків. Найбільш складна ситуація - в районі Донецька, Луганська, Краснодона, Авдіївки, Горлівки, Попасної, а також у прикордонних районах", - повідомляє керівник Центру військово-політичних досліджень.

За його словами, в Луганській області з БМ-21 "Град" були обстріляні позиції сил АТО поблизу н.п. Весела Гора і Комишне, а також на території аеропорту в Луганську.

У Донецькій області з автоматичних гранатометів АГС-17 і стрілецької зброї обстріляні позиції сил АТО поблизу Авдіївки.

Нагадаємо, АТО на сході України триває від квітня 2014 р.