ua en ru

Блокування "Північного потоку - 2" не допоможе США продавати більше газу, - Мінекономіки ФРН

Блокування "Північного потоку - 2" не допоможе США продавати більше газу, - Мінекономіки ФРН Фото: Петер Альтмайер (wikimedia.org)

Європа захищатиме свої економічні інтереси

Міністр економіки і енергетики ФРН Петер Альтмайер заявив, що протидія будівництву газопроводу "Північний потік - 2" не гарантує США збільшення продажів американського скрапленого газу, який коштує дорожче, ніж газ, що надходить по трубопроводах. Про це повідомляє агентство Reuters.

Напередодні саміту, який має відбутися в п'ятницю між Меркель і президентом Росії Володимиром Путіним, Альтмайер сказав, що Євросоюз повинен гарантувати, що Україна продовжить отримувати нормальні тарифи на транзит газу навіть після того, як трубопровід буде побудований під Балтійським морем.

Варто відзначити, що раніше Альтмаєр заявляв, що виступає за рішення по "Північному потоку - 2", яке задовольнить і Україну, і Росію.

Говорячи про ситуацію з заявами США, Альтмайер зазначив, що Америка в першу чергу розраховує на отримання прибутку.

"У них (США - ред.) Є велика інфраструктура терміналів зрідженого природного газу, яку вони повинні використовувати з вигодою для себе", - сказав Альтмайер.

"Однак зріджений природних газ буде значно дорожчим, ніж газ, що надходить по трубопроводах, так що блокування" Північного стелі - 2 "сама по собі не гарантуватиме експорт", - додав він.

"США - наші друзі і партнери, але ми хочемо захищати наші спільні цінності", - сказав німецький міністр.

"Якщо США заявляють, що вони ставлять свої економічні інтереси на перше місце, то вони повинні чекати, що європейці будуть чинити так само", - додав Альтмайер.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, проект газопроводу "Північний потік-2" може потрапити під штрафні заходи з боку США.