ua en ru

Блокада пунктів пропуску на кордоні з Польщею завершиться до кінця дня, - ДФС

Блокада пунктів пропуску на кордоні з Польщею завершиться до кінця дня, - ДФС Фото: пункт пропуску "Краковець - Корчова" (УНІАН)

У ДФС розповіли подробиці акцій протесту проти нових норм безмитного ввезення товарів

Акції протесту на декількох пунктах пропуску на кордоні з Польщею мають завершитися до кінця дня. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі Державної фіскальної служби.

Зокрема, в ДФС зазначили, що до кінця дня 10 січня під'їзди до контрольних пунктів пропуску на кордоні з Польщею мають бути розблоковані.

"На "Шегинях" мітинг завершився. На "Раві-Руській" обіцяють розблокувати дорогу протягом півгодини", - повідомили в ДФС.

За даними відомства, станом на 12:00 в черзі до пункту пропуску "Шегині" стояли 30 автомобілів, на "Рава-Руській" - 90. Проте кожні 15 хвилин протестувальники відкривали дорогу і пропускали певну кількість автомобілів.

У ДФС також додали, що в ніч на 10 січня оформили максимальну кількість автомобілів. В даний час в черзі на пункті пропуску "Ягодин" у Волинській області стоять близько 20 вантажних автомобілів, які пройшли митне оформлення. Крім того, з боку України до пункту пропуску поки не можуть під'їхати близько 40 вантажівок.

"Пасажирські автобуси і легкові автомобілі пропускаються мітингувальниками", - додали в ДФС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в двох областях протестувальники перекрили дороги на в'їзд до Польщі. Активісти протестують проти нових норм безмитного провезення товарів.