ua en ru

Блокада Криму: координаційний штаб акції очолив власник телеканалу ATR, - Чубаров

Блокада Криму: координаційний штаб акції очолив власник телеканалу ATR, - Чубаров Фото: Ленур Іслямов

Чубаров розповів про підсумки першого дня блокади Криму

Координаційний штаб із блокади окупованого Криму очолив бізнесмен і власник телеканалу ATR Ленур Іслямов. Про це журналістам заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат із фракції партії "Блок Петра Порошенка" Рефат Чубаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Очолювати буде Ленур Іслямов", - зазначив Чубаров.

За словами глави Меджлісу, перше розширене засідання штабу відбулося в ніч із 20 на 21 вересня. За словами Чубарова, крім цього, створено додатковий координаційний штаб.

"Проблема така, що три контрольно-пропускні пункти (розташовані, - ред.) в різних районах. Цей ("Чонгар", - ред.) - Генічеський район (Херсонської обл., - ред.), а ті - в інших районах. Тому ми ще створили додатковий штаб, у якому є представники суб'єктів, учасників цих акцій, громадських утворень, скажімо, "Самооборона Майдану". 21 вересня чекаємо представника "Автомайдану", "Правого сектора", Меджлісу кримських татар, також завтра буде представник об'єднання "Січ". Це ті люди, які тепер будуть облаштовувати служби цієї акції - комендантів, фінансистів. Ми готуємося на дуже тривалий термін", - наголосив Чубаров.

За даними голови Меджлісу, за перший день блокади Криму на КПП "Чаплинка" і "Каланчак" нарахували близько 230 заблокованих фур із розмитненим вантажем.

Водночас протягом трьох днів акції із блокади Криму Чубаров очікує тиск на організаторів з боку роботодавців-перевізників вантажів, які поки не можуть потрапити на територію окупованого півострова. "Думаємо, що в ці два-три дні будуть якісь жорсткі форми тиску на організаторів акції, оскільки роботодавці - вони ж не тут, вони це все не бачать. Вони не думають ні про Крим, ні про кого, вони думають про свої доходи", - зазначив він.

Крім того, Чубаров заявив, що для початку акції щодо недопуску вантажних автомобілів на територію окупованого Криму і з території півострова кримські татари зібрали близько 170 тис грн. "Акція ця розпочалася з мінімальною кількістю коштів. Тобто нас вистачить на кілька днів, з точки зору наших фінансових ресурсів. Але за цей час ми мобілізуємо громадськість як на поставку продуктів, так і на матеріальну допомогу", - сказав він, додавши, що найближчим часом буде відкрито рахунок для підтримки учасників акції.

Нагадаємо, раніше Чубаров не виключив, що слідом за "продуктовою блокадою" окупованого Росією Криму кримські татари вимагатимуть припинення поставок електроенергії на півострів.