ua en ru

Блокада Донбасу: в СБУ прогнозують відкриття нових кримінальних справ

Блокада Донбасу: в СБУ прогнозують відкриття нових кримінальних справ Фото: у СБУ чекають нових виробництв по блокаді Донбасу

У СБУ не виключають нових кримінальних проваджень, пов'язаних з блокадою Донбасу

Радник голови СБУ Василя Грицака Юрій Тандем заявив, що Служба безпеки України не виключає відкриття нових кримінальних проваджень, пов'язаних з блокадою Донбасу. Про це передає "112 Україна".

"СБУ уважно моніторить всі відкриті і закриті канали доставки інформації в ОРДЛО. Все, що ми чуємо, ми будемо використовувати в оперативній роботі. Василь Грицак дав розпорядження з'ясувати всі обставини цих переговорів ватажка "ДНР" Олександра Захарченка з так званим начальником управління внутрішньої та зовнішньої політики адміністрації Дмитром Трапезниковым, і ми будемо це використовувати в рамках чинного законодавства", - заявив Тандем.

У відповідь на питання, чи можуть найближчим часом бути відкриті нові кримінальні провадження за блокаді Донбасу, Тандем сказав, що "є багато кримінальних проваджень по кожному з епізодів скоєння злочинів та СБУ відкриває такі виробництва". "Якщо говорити про переговори, пов'язаних з блокадою, то факт на обличчя, за лінією дотику будь-яку ситуацію в Україні використовують у своїх корисливих цілях", - додав він.

Тандем також зазначив, що СБУ і надалі буде оприлюднювати матеріали, які дають уявлення про життя по той бік лінії зіткнення. "Ми, в усякому разі, розшифровки публікуєм, щоб наші громадяни розуміли, що там відбувається. Люди там постійно переміщаються, нам потрібно пам'ятати, що це наша територія", - підсумував він.

Нагадаємо, сьогодні Кабінет міністрів України в ході свого засідання, сьогодні, 1 березня 2017 року, підтримав проект постанови "Про затвердження Порядку переміщення товарів у район чи з району проведення антитерористичної операції".