ua en ru

Блокада Донбасу: поліція порушили 4 справи

Блокада Донбасу: поліція порушили 4 справи Фото: поліція порушила 4 справи через блокаду Донбасу

В рамках блокади Донбасу активісти перекривають залізничні переїзди

Поліція порушила 4 кримінальні провадження за фактом блокади Донбасу. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Донецькій області.

Так, 2 лютого було розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 279 Кримінального кодексу України (блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод) за фактом блокування невстановленими особами у камуфльованому одязі залізничного переїзду у Бахмуті.

Крім того, 7 лютого було порушено справу за фактом захоплення локомотиву ЧМЕЗ-1835 на залізничному переїзді в Бахмуті. Як зазначається, досудове розслідування розпочато у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 278 Кримінального кодексу України (захоплення залізничного рухомого складу).

Також зазначається, що 10 лютого було розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 279 КК України за фактом блокування транспортних комунікацій на залізничному переїзді станції "Кривий Торець" в смт. Щербинівка Донецької області.

Ще одну справу було відкрито 11 лютого за фактом захоплення електровозу РЛ8-1401 з 47 вагонами на станції "Кривий Торець" у смт. Щербинівка. Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 278 Кримінального кодексу України.

"З метою повного, всебічного та неупередженого проведення досудового розслідування у кримінальних провадженнях створено слідчо-оперативну групу, до якої залучено працівників Торецького відділення поліції, Бахмутського відділу поліції та слідчого управління ГУНП в Донецькій області", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через блокаду Донбасу у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості допускають використання електроенергії з Росії.