ua en ru

Через блокаду Донбасу два заводи Ахметова зупинили виробництво

Через блокаду Донбасу два заводи Ахметова зупинили виробництво Фото: Єнакіївський метзавод і "Краснодонвугілля" зупинили виробництво

Причиною зупинки стали тривалі військові дії і блокада залізничного сполучення

Через блокаду Донбасу Єнакіївський металургійний завод і об'єднання "Краснодонвугілля" зупиняють виробництво. Про це йдеться в повідомленні на сайті компанії "Метінвест" бізнесмена Ріната Ахметова.

Причиною зупинки стали тривалі військові дії і блокада залізничного сполучення між Україною і неконтрольовано. територією на південному сході країни.

Повідомляється, що з початку бойових дій ЄМЗ працює в умовах неритмічних поставок залізорудної сировини (ЗРС). Після того, як протестувальники заблокували рух на перегоні Ясинувата - Скотоватая, ввезення сировини та вивезення готової продукції стало неможливим.

На даний момент на Єнакіївському метзаводі закінчилися роботи по підготовці до тимчасової консервації.

"Незважаючи на припинену діяльність на ЄМЗ і "Краснодонвугіллі", "Метінвест" продовжує виконувати свою роль соціально-відповідальної компанії і сприймає її з усією серйозністю і відповідальністю. Заводи групи є головним роботодавцем і містоутворюючими підприємствами місцевих громад. "Метінвест" не має наміру скорочувати персонал на ЄМЗ (включаючи Макіївський підрозділ) і "Краснодонвугіллі", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, Макіївський метзавод (ММЗ) з 1 квітня 2011 року є філією ЄМЗ. ЄМЗ, українсько-швейцарське підприємство ТОВ "Метален" і "Краснодонвугілля" входять до складу групи "Метінвест".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що блокада Донбасу може негативно вплинути на ситуацію на валютному ринку України.