ua en ru

Блокада Донбасу дискредитує Україну в очах жителів ОРДЛО, - Порошенко

Блокада Донбасу дискредитує Україну в очах жителів ОРДЛО, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

Через блокаду Донбасу виникли прямі загрози енергетичній безпеці держави

Блокада Донбасу дискредитує Україну в очах жителів окупованих територій Донецької і Луганської областей і перешкоджає подальшій реінтеграції і поверненню окупованих територій в Україну. Про це заявив президент України Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки і оборони, передає прес-служба голови держави.

"По суті, я хочу наголосити – вони блокують не ОРДО/ОРЛО, і не їм створюють проблеми. Вони блокують Україну, вони блокують нашу боротьбу за відновлення територіальної цілісності… Виключно політико-дипломатичним шляхом ми маємо повернути ці території Україні. І є абсолютно інша, хибна позиція політиканів, які кажуть, що треба відрізати цю територію і де-факто – подарувати її", - підкреслив президент.

Він також зазначив, що через блокаду Донбасу виникли прямі загрози енергетичній безпеці держави.

"У зв’язку з абсолютно безвідповідальними діями політиканів, які на темі блокування влаштували собі абсолютно цинічний піар на крові, виникли прямі загрози енергетичній безпеці держави. При чому загрози сьогодні розповсюджуються не лише на енергетичну галузь", - сказав голова держави.

Нагадаємо, РНБО сьогодні, 16 лютого 2017 року, розпочала засідання, присвячене питанню блокади Донбасу.