ua en ru

Блокада Донбасу: читачі РБК-Україна висловилися про перекриття залізничних шляхів активістами

Блокада Донбасу: читачі РБК-Україна висловилися про перекриття залізничних шляхів активістами Фото: блокада Донбасу

Блокада Донбасу, на думку більшості опитаних, є виправданою

Абсолютна більшість читачів РБК-Україна підтримують блокаду Донбасу, яку наприкінці минулого тижня влаштували військовослужбовці і деякі депутати. Про це свідчать результати опитування, що стартував на початку тижня. У ньому брали участь користувачі сайту rbc.ua, підписники сторінок Styler і РБК-Україна в Facebook.

Учасникам дослідження було поставлено питання: "Як ви ставитеся до блокади Донбасу? "Для відповіді було запропоновано 4 варіанти: "Давно пора було це зробити. Вистачить допомагати окупантам і вести з ними бізнес "на війні"; "Я проти. Від блокади страждають не бойовики, а мирні жителі, які змушені жити під окупантами"; "Це правильно, але перекриття однієї залізничної гілки ні до чого не приведе, і будуть знайдені інші шляхи постачання нелегальних товарів "; "Важко сказати. Оголошена блокада більше схожа на піар політиків, а не на конкретну боротьбу з бойовиками".

За підсумками голосування 47% його учасників погодилися з тим, що такий крок давно пора було зробити. Ще 24% вважають, що захід правильний, але перекриття однієї залізничної гілки нічого не дасть. Таким чином, більше 71% в цілому схвалили блокаду.

Проти блокади висловилися лише 11% респондентів, вагалися з відповіддю (так як все відбувається, більше схоже на піар політиків) - 24%.

Всього в дослідженні взяли участь 2925 осіб.

Блокада Донбасу: читачі РБК-Україна висловилися про перекриття залізничних шляхів активістами

Результати голосування

У середині тижня тенденції в опитуванні трохи змінилися. Якщо на початку опитування прихильників першого варіанту було більше половини (55%), то до кінця дня середи частка цього варіанту скоротилася майже на 7%. В той же час сильно зросла популярність варіантів "важко сказати..." і "Я проти..." - на 4% і 3% відповідно. Ймовірно, свій вплив зробило загострення ситуації на Донбасі, яке почалося у вівторок-середу.

Блокада Донбасу: читачі РБК-Україна висловилися про перекриття залізничних шляхів активістами

Фото: динаміка голосування

Опитування проводилося з 29 січня по 3 грудня, у ньому взяли участь відвідувачі сайту rbc.ua і підписників сторінок Styler і РБК-Україна в соціальній мережі Facebook.

Зазначимо, що це дослідження проводилося в рамках проекту щотижневих онлайн-опитувань, які щотижня проводяться серед відвідувачів порталу РБК-Україна, який, згідно з даними Kantar TNS, володіє охопленням в 11,58% аудиторії, що робить його одним з лідерів на ринку українських інтернет-ЗМІ.