ua en ru

Близнюк заявляє, що не боїться можливої відставки

Незважаючи на вчорашню критику зі сторони Президента стану житлово-комунального господарства і початку опалювального сезону в країні міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк не боїться можливої відставки. Про це він заявив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Президент доручив мені цю ділянку роботи і, повірте, я її роблю не за принципом, як, куди виведе. Я дійсно розумію ситуацію, і я її озвучую", - сказав міністр. Він назвав критику Президента справедливою, проте відзначив, що в країні неефективні котельні, будинки побудовані 30-50 років тому, коли були інші технології.

"Відмітьте, я не сказав, що все, треба підняти руки і говорити про те, що у нас катастрофа. Я знаю, що треба робити. Є фахівці, які щодня цим займаються... Неправильне слово "боюся" - не боюся, я виконую свої посадові обов'язки", - зазначив Близнюк.

Також коментуючи вчорашнє звільнення губернаторів Запорізької і Львівської областей, Близнюк зазначив: "Не мною придумано: нічого не зникає безслідно і нічого не з'являється з нічого. Тому, коли ми кажемо про зміну губернатора, я впевнений, це не той рівень, але як каже перший Президент, кожен повинен перти свого плуга".
За словами Близнюка, Кабінет міністрів і Адміністрація Президента дивляться, що робиться в регіонах і як вирішується питання соціального захисту, вирішується питання підготовки до зимового періоду, як піде медична реформа, як зібрали врожай.
Близнюк зазначає, що ці питання повинен вирішувати губернатор: "Якщо Президент бачить, що там є недоробки цих губернаторів, він приймає рішення і це його право", - сказав міністр.