ua en ru

Близнюк: В Україні в рамках програми пільгової іпотеки надано вже 4,7 тис. квартир

В Україні за програмою пільгової іпотеки забудовники вже надали 4,7 тис. квартир. Про це в ході сьогоднішньої "години уряду" заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, на сьогоднішній день 7,5 тис. громадян України виявили бажання отримати пільгові іпотечні кредити за програмою "Доступне житло", для чого вже укладено 50 договорів з банками

"В цілому, в Україні більше 7,5 тис. громадян виявили бажання отримати пільгові іпотечні кредити. Забудовники надали 4 тис. 710 квартир, і 50 договорів повністю укладені і перераховані кошти. Є проблеми, які ми розглядаємо разом з регіонами і коригуємо ситуацію оперативно", - зазначив Близнюк.

Він також повідомив, що сьогодні внесені коригуючі зміни в постанову уряду, яка регулює реалізацію програми "Доступне житло" в частині надання дешевих іпотечних кредитів, і триває робота над тим, щоб ліквідувати ті проблемні питання, які піднімають люди, що хочуть взяти участь у програмі.

"Ми працюємо над створенням тієї системи, яка дозволила б тим, хто може придбати житло на вторинному ринку, нехай він це робить. Той, хто може побудувати собі житло без залучення кредитної системи, нехай це робить, а держава буде відпрацьовувати систему, яка допомагає тим верствам населення, які самі не можуть собі побудувати", - пояснив міністр.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров відзначив, що в Україні в 2012 р. за рахунок програми "Доступне житло" планується побудувати близько 2 млн кв. м житла.