ua en ru

Близнюк: Україна повинна бути готова до проривів труб мережі ЖКГ під час відлиги

На час відлиги Україна повинна бути готова до проривів труб мережі ЖКГ. Про це в ході брифінгу в Кабінеті міністрів повідомив міністр регіональної політики, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами міністра 63% труб, які входять до мережі України знаходяться за межами строків амортизації. "Вони зношені", - сказав Близнюк.

Так, за його словами, для системи не так страшні морози, як відлига. "Тоді буде тріщати по всіх швах, і ми повинні бути готові до цього", - додав міністр.

Відзначимо, раніше директор департаменту цивільного захисту МНС України Василь Квашук повідомляв, що в Україні в зв'язку з низьким температурним режимом в цілодобовому режимі несуть службу 15 тис. працівників Міністерства надзвичайних ситуацій для оперативної ліквідації можливих катаклізмів. За його словами, у розпорядженні МНС є 203 одиниці інженерної техніки, 753 людини для подолання водних надзвичайних ситуацій, 200 одиниць електростанцій, 4000 тис. насосного обладнання.

Нагадаємо, в Україні до 7 лютого очікується до 33 градусів морозу.