ua en ru

Близнюк: За програмою "Доступне житло" з Минрегіоном вже співпрацюють 9 банків

На сьогоднішній день 9 банків задіяні в реалізації Минрегіоном програми "Доступне житло", і ще 3 банки заявили про готовність у неї з часом взяти участь. Про це в ході сьогоднішній "години запитань до уряду" заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Національний банк України визначив банки 1-ої та 2-ої групи. Зараз в програмі працюють 9 банків і в регіонах ще є 3 банки, які сказали, що вони готові працювати", - заявив Близнюк.

За його словами, станом на 1 червня 30 млн грн з 1 млрд грн, виділених на ці цілі вже спрямовано в регіони і відповідно до постанови уряду за освоєння цих коштів будуть відповідати обласні державні адміністрації. Також він підкреслив, що сума коштів, що спрямовується в той чи інший регіон визначається виходячи з чисельності населення регіону.

"Ми поділили за кількістю населення, а далі будемо дивитися де які нюанси. Скажімо в Києві та Київській області за минулий рік побудовано 30% усього житла в державі, поетом напевно будуть якісь перекоси, але немає проблем зараз", - Також пояснив Близнюк.