ua en ru

Близькосхідна Qatar Airways призупинила польоти Boeing 787 Dreamliner

Найбільший на Близькому Сході замовник літаків Boeing 787 Dreamliner - Qatar Airways - призупинив польоти знаходяться в експлуатації літаків даного типу до тих пір, поки не буде доведено їх безпечність. Як зазначив головний виконавчий директор Qatar Airways Акбар аль-Бейкер, у світлі останніх подій і ряду інцидентів з "лайнером мрії", розумніше буде тимчасово призупинити польоти Boeing 787 Dreamliner. "Ми тісно співпрацюємо з регуляторами і Boeing з питання безпеки експлуатації літаків даного типу", - сказав глава Qatar Airways. Він не уточнив, чи буде Qatar Airways вимагати компенсації від Boeing у зв'язку з простоєм літаків, передає Reuters.

Нагадаємо, раніше Європейське агентство авіаційної безпеки заборонило польоти Boeing 787 Dreamliner після аналогічної заборони з боку Федеральної авіаційної адміністрації США і її рекомендації аналогічним відомствам в інших країнах підтримати дане рішення. Причиною в обох випадках стали побоювання регуляторів у зв'язку із загорянням батарей в електронних системах літака і рядом інших інцидентів, зафіксованих на початку січня 2013 р. японськими авіакомпаніями.

До цього польоти 787 Dreamliner були тимчасово припинені японськими авіакомпаніями All Nippon Airways і Japan Airlines.

Літак Boeing 787 Dreamliner здійснив перший комерційний політ восени 2011 р. Ця подія відбулася на три роки пізніше, ніж планувалося, через низку виробничих затримок. На кінець 2012 р. Замовник було поставлено 49 літаків Boeing 787 Dreamliner, 24 з них експлуатуються японської авіакомпанії Japan Airlines і All Nippon Airways. Загальна кількість замовлень на поставку Dreamliner перевищує 850.

Читайте також: Європа слідом за США і Японією заборонила польоти "Лайнера мрії"