ua en ru

В Європі заборонили польоти Boeing 787 Dreamliner

Європейське агентство авіаційної безпеки заборонило польоти Boeing 787 Dreamliner. Це сталося після аналогічної заборони з боку Федеральної авіаційної адміністрації США і її рекомендацією аналогічним відомствам в інших країнах підтримати дане рішення, передає Reuters. Причиною в обох випадках стали побоювання регуляторів у зв'язку із загорянням батарей в електронних системах літака і рядом інших інцидентів, зафіксованих на початку січня ц.р. японськими авіакомпаніями. Звичайною практикою європейського авіаційного регулятора є проходження рекомендаціям влади країни, у якій виробляється проблемна авіатехніка - в даному випадку це були Сполучені Штати.

Раніше польоти 787 Dreamliner були в добровільному порядку припинені японськими авіакомпаніями All Nippon Airways і Japan Airlines.

Літак Boeing 787 Dreamliner здійснив перший комерційний політ восени 2011 р. Ця подія відбулася на три роки пізніше, ніж планувалося через низку виробничих затримок. На кінець 2012 р. Замовник було поставлено 49 літаків Boeing 787 Dreamliner, 24 з них експлуатуються японської авіакомпанії Japan Airlines і All Nippon Airways. Загальна кількість замовлень на поставку Dreamliner перевищує 850 шт.

Читайте також: Boeing 787 Dreamliner: Японія припиняє політ судів через низку аварій