ua en ru

Найближчим часом в Україні може з'явитися зв'язок 4G

Найближчим часом в Україні може з'явитися зв'язок 4G Фото: в Україні очікується поява 4G

Один з операторів знайшов лазівку в законі, що дозволяє отримати ліцензію без конкурсу

Компанія "Інтелектуальні комунікації" (Intellecom), що належить екс-президенту "Київстара" Ігору Литовченко, найближчим часом може стати першим в Україні оператором зв'язку в стандарті 4G. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "4G в Україні: перша ліцензія може піти без конкурсу".

Як повідомляється, з 2010 року Intellecom надавав послуги бездротового інтернету за стандартом Wi-Max. Тепер же він подав у Національну комісію з питань регулювання зв'язку та інформатизації (НКРСІ) заявку на зміну стандарту LTE (4G) в рамках існуючої ліцензії.


Зазначимо, що частоти, на яких працює компанія, придатні для запуску LTE, і тепер залишилося тільки дочекатися рішення регулятора. Заявка була відправлена в НКРЗІ 8 липня, згідно з законом, нбу зобов'язаний відповісти протягом 60 днів, тобто до 8 вересня.

І, враховуючи те, що Литовченко переманив у команду топ-менеджерів "Київстару", а також Intellecom активно проводить презентації роботи технології LTE TDD для чиновників, у тому числі, для президента України Петра Порошенка, виключати позитивного рішення НКРЗІ не можна.

Хоча неофіційно в НКРЗІ повідомили, що позиція регулятора залишається незмінною: рівні умови для всіх гравців ринку і ніяких преференцій.

Нагадаємо, в кінці липня в Україні провели перше тестування технології 4G.