ua en ru

Блаттер: якщо б такі ЧС приймали не Росія і Катар, проблем було б менше

Блаттер: якщо б такі ЧС приймали не Росія і Катар, проблем було б менше Фото: Йозеф Блаттер

Блаттер шкодує, що Росія і Катар є господарями майбутніх ЧС з футболу

Якби місцем проведення чемпіонатів світу з футболу 2018 і 2022 років були не Росія і Катар, у Міжнародної федерації футболу (ФІФА) було б менше проблем. Про це на конгресі ФІФА в Цюріху заявив президент організації Йозеф Блаттер, передає RSport.

"У наших гаслах про футбол і ФІФА ми говоримо про розвиток. Ми двічі призначили і підтвердили місце проведення чемпіонатів 2018 і 2022 років. 2 грудня 2010 року тут, в Цюріху, коли приймалися рішення щодо обох кубків світу, якщо б були визначені два інші країни, то проблем було б, напевно, менше, але це вже історія. Для того, щоб світ став кращим, треба щось робити", - заявив Блаттер.

Нагадаємо, міністр юстиції Німеччини Хайко Маас заявив, що чемпіонати світу з футболу 2018 і 2022 рр. в Росії та в Катарі виявляться під питанням, якщо з'ясується, що право на проведення змагання було куплено.

У Швейцарії були порушені кримінальні справи про хабарі при виборі місця проведення чемпіонатів світу з футболу 2018 і 2022 року, які пройдуть в Росії і Катарі.

Вранці 27 травня в Цюріху в рамках справи було заарештовано 14 осіб, у тому числі віце-президенти виконкому ФІФА Джеффрі Уебб і Еухенії Фігередо.