ua en ru

Блаттер звинуватив екс-президентів Німеччини та Франції у тиску на членів виконкому ФІФА

Блаттер звинуватив екс-президентів Німеччини та Франції у тиску на членів виконкому ФІФА Фото: Зепп Блаттер

Блаттер стверджує, що тодішній президент Німеччини Крістіан Вульф рекомендував голосувати за Катар "з економічних міркувань"

Президент ФІФА Зепп Блаттер звинуватив колишніх президентів Франції та Німеччини в тиску при виборі господаря Чемпіонату світу з футболу 2022 року, проведення якого було надано Катару. Про це він заявив в інтерв'ю німецькому виданню Welt am Sonntag, передає DW.

"Панове Саркозі та Вульфф намагалися вплинути на представників своїх країн, які брали участь в голосуванні. Відтак ми маємо Чемпіонат світу в Катарі. Ті, хто ухвалював рішення, повинні взяти на себе і відповідальність", - цитує слова Блаттера інформагенція dpa.

За словами Блаттера, він не може відповідати за те, на що не впливає, і коли більшість виконавчого комітету ФІФА хоче проведення чемпіонату світу в Катарі, то він змушений змиритися з таким рішенням.

Блаттер стверджує, що тодішній президент Німеччини Крістіан Вульфф рекомендував Німецькому футбольному союзу голосувати за Катар "з економічних міркувань".

Нагадаємо, раніше Блаттер заявляв, що ті, хто вважають його корумпованим, повинні сісти у в'язницю.