ua en ru

Завдяки НАБУ на рахунки постраждалих держкомпаній повернуто понад 116 млн гривень, - Ситник

Завдяки НАБУ на рахунки постраждалих держкомпаній повернуто понад 116 млн гривень, - Ситник Фото: Артем Ситник (РБК-Україна)

Ситник зазначив, що підтримка НАБУ у розслідуваннях з боку міжнародних партнерів є вкрай важливою

Голова Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявив, що завдяки бюро на рахунки постраждалих державних компаній повернуто понад 116 млн гривень. Про це він сказав під час першого засідання Наглядової ради Антикорупційної ініціативи ЄС, передає прес-служба НАБУ.

Ситник зазначив, що підтримка НАБУ у розслідуваннях та забезпеченні функціональної незалежності з боку міжнародних партнерів є вкрай важливою.

"Підтримка наших іноземних партнерів впродовж останніх двох років є дуже важливою для роботи Бюро. Бо кожен арешт корупціонерів, якій ми здійснюємо, показує, що в Україні, на жаль, друзів у нас небагато", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше в НАБУ повідомили, що до державного бюджету надійшло понад 20 млн гривень, конфіскованих в результаті розслідувань бюро в сфері транспорту.

"Більше 20 млн гривень стягнуто до державного бюджету за вироком Солом'янського районного суду, який вступив в силу. Засоби конфісковані в рамках розслідування детективами НАБУ справи за фактами зловживання посадовими особами Державної адміністрації залізничного транспорту України (нині ПАТ" Укрзалізниця "), яке почалося в березні 2016 року", - інформувало НАБУ.