ua en ru

BlackBerry звернулася до Комісії з цінних паперів США з проханням розслідувати інформацію про повернення смартфонів

Виробник смартфонів BlackBerry звернувся до Комісії з цінних паперів США з проханням провести розслідування повідомлень про високий відсоток повернень смартфонів моделі Z10, передає Reuters.

Компанія Detwiler Fenton & Co. повідомила 11 квітня 2013 р. про високий відсоток повернення покупцями нової моделі смартфона Z10 - більша частина проданих смартфонів у результаті була повернута. Причиною повернення став незручний інтерфейс смартфона. Повідомлення призвело до падіння цін на акції BlackBerry на 7,8%.

Це і послужило приводом звернення виробника смартфонів до Комісії США з цінних паперів про перевірку повідомлення Detwiler Fenton & Co. На думку компанії BlackBerry, обсяги повернень смартфона моделі Z10 не перевищують середніх показників по галузі.

"Подібна заява є або помилкою, або маніпуляцією даними", - підкреслили в прес-службі компанії.

Експерти відзначають, що випуск нової моделі BlackBerry вважається критично важливим для компанії, яка переживає не найкращі часи. На ринку новим смартфонам BlackBerry доводиться конкурувати з такими популярними пристроями, як iPhone від Apple і Samsung Galaxy Nexus.

Читайте також: Пентагон планує відмовитися від пристроїв Blackberry на користь Apple