ua en ru

BlackBerry вивчає можливість продажу компанії

Канадський виробник смартфонів BlackBerry сформував спеціальний комітет для вивчення "стратегічних альтернатив" розвитку компанії, які можуть включати "створення спільних підприємств, стратегічних партнерств або альянсів, продаж компанії або інші потенційні угоди". Про це йдеться в поширеному сьогодні прес-релізі BlackBerry.

"За останній рік менеджмент і рада директорів компанії концентрувалися на запуску операційної системи BlackBerry 10 і корпоративного продукту BES 10, зміцненні фінансового становища і оцінці якнайкращих способів забезпечення довгострокової вартості бізнесу для наших клієнтів і акціонерів", - заявив голова спецкомітету Тімоті Даттелс.

За його словами, зараз саме час зайнятися вивченням стратегічних альтернатив.

Чисті збитки канадського виробника за 2012 р. склали 646 млн дол. На початку 2013 р. RIM провела ребрендинг, змінивши назву на BlackBerry.

Минулого тижня ділові ЗМІ повідомили з посиланням на анонімні джерела, що керівництво BlackBerry розглядає можливість продажу компанії приватним інвестфондам і делістингу акцій з біржових майданчиків в Нью-Йорку і Торонто. Як зазначалося, переклад компанії в статус непублічної дозволив би їй провести реструктуризацію без зайвої уваги інвесторів.