ua en ru

Black Iron викупив у Метінвесту 49% акцій у BKI Cyprus

Black Iron викупив у Метінвесту 49% акцій у BKI Cyprus Фото: "Метінвест"

Компанія здійснила зворотний викуп у "Метінвесту" 49% частки в Black Iron Cyprus Ltd

Канадська гірничодобувна компанія Black Iron здійснила зворотний викуп у "Метінвесту" 49% частки в Black Iron Cyprus Ltd. (BKI Cyprus) за 5,6 млн доларів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Як наголошується в повідомленні, дана угода дозволяє Black Iron розблокувати готівкові кошти, які раніше разом трималися в BKI Cyprus і вкладати їх у нові активи з перспективою генерування грошового потоку в найближчому майбутньому.

У компанії повідомляють, що дискусія з міжвідомчою робочою групою під егідою Мін'юсту щодо врегулювання спірних правових питань навколо Шимановського родовища та земельної ділянки просуваються, проте, більш повільними темпами, ніж хотілося б.

Black Iron вказує, що для здійснення інвестиційного проекту, який планувався раніше на цьому родовищі, необхідно рішення правових питань, придбання землі, стійкий мир в Україні і підвищення цін на залізну руду.

Нагадаємо, у червні 2015 року Black Iron заявила про рішення викупити з метою подальшого анулювання до 10% своїх акцій, а також про намір обговорити зі своїм українським партнером Метінвест можливість купівлі проблемних активів в галузі.

У червні 2014 "Метінвест" повністю викупила за 20 млн доларів 49% компанії Black Iron Ltd. (Кіпр) - дочірньої компанії Black Iron, що володіє українськими компаніями.