ua en ru

Бізнесмен Хмельницький заснував K. Fund для підтримки проектів в галузі економіки та освіти

Бізнесмен Хмельницький заснував K. Fund для підтримки проектів в галузі економіки та освіти Бізнесмен Василь Хмельницький

Завдання фонду - допомагати перспективної молоді відбутися в Україні

Український бізнесмен Василь Хмельницький заснував приватний фонд K. Fund, який покликаний об'єднати його громадські ініціативи в сфері економіки і освіти. Про це повідомила прес-служба фонду.
"Основний ресурс і потенціал України в людському капіталі. Країні потрібні люди з новими знаннями та навичками, які здатні реалізовувати сучасні проекти. Створення сприятливого середовища для навчання і розвитку допоможе формуванню інноваційної економіки. Ми повинні вчитися, в широкому сенсі цього слова, - всього кращого, що є в світі, і впроваджувати це в Україні", - заявив Хмельницький.
За його словами, світ змінюється дуже швидко, а класична система навчання не встигає за цими змінами.
K. Fund орієнтований на модель безперервної освіти.
В економічному контексті K. Fund буде сприяти реалізації проектів з формування в Україні так званої економіки знань - залучення нових технологій, інвестицій, створення високооплачуваних робочих місць.
"Я хочу, щоб більше молодих професіоналів змогли відбутися у себе на батьківщині, мали перспективу тут, а не за кордоном. Я буду підтримувати проекти і в освіті, і в економіці, які сприяють формуванню сприятливого середовища і додаткової вартості для країни і людей. Це не політична, а громадська ініціатива. Наше завдання - дати ключі, які допоможуть молоді відкрити нові горизонти і знайти шлях до своєї мрії", - підкреслив Хмельницький.
Зараз підприємець підтримує проекти громадської організації "Освіторія": загальноосвітню Новопечерську школу в Києві та онлайн-платформу iLearn для учнів з дитячих будинків та малозабезпечених сімей; магістерську програму публічного адміністрування в Національному університеті "Києво-Могилянська академія"; перший в Україні міжкорпоративний IT-університет BIONIC University та інші.
У найближчі місяці стартує проект "Бібліотека Хмельницького", що передбачає випуск сучасної літератури українською мовою за трьома основними напрямками: навчання, економіка, підприємництво.
Нагадаємо, 16 червня компанія "Біофарма", акціонером якої є Хмельницький, передала міністру охорони здоров'я Олександру Квіташвілі медикаменти власного виробництва для лікування поранених у військових госпіталях на суму 1 млн грн.