ua en ru

"Біофарма" передала медикаменти для лікування учасників АТО на 1 млн грн

"Біофарма" передала медикаменти для лікування учасників АТО на 1 млн грн

Під час відкриття 16 червня нового біофармацевтичного науково-виробничого комплексу "Біофарма" у Білій Церкві, керівництво компанії передало міністру охорони здоров'я Олександру Квіташвілі медикаменти власного виробництва для лікування поранених у військових госпіталях на суму 1 млн грн. Про це йде мова у повідомленні прес-служби підприємства.

Повідомляється, що на відкритті також були присутні радник посла США із економічних питань Вільям Лаітінен, представники посольств Грузії, Канади та Австралії та міжнародних фінансових установ.

В компанії підкреслили, що інвестори та акціонери підприємства, серед яких - українські бізнесмени Костянтин Єфименко та Василь Хмельницький, фонд Horizon Capital і банк FMO реалізували найбільш масштабний інвестиційний проект у біофармацевтичній галузі України.

"Сума інвестицій складає понад 42 млн долл. Новий сучасний науково-виробничий комплекс було збудовано в рекордно короткий термін - всього за 15 місяців, - зазначив на відкритті голова наглядової ради НВК "Біофарма" Костянтин Єфименко. - Наш завод працює згідно з національними та міжнародними стандартами виробництва лікарських засобів. Другу чергу заводу, а саме - з переробки плазми крові, починаємо будувати в серпні цього року. Інвестиції складатимуть 35 млн долл.".

В планах підприємства, за 3-5 років побудувати завод виробничою потужністю 320 тон, з почерговим запуском 160 та 320 тон переробки. Проект нового заводу-фракціонатора розроблений італійською компанією Foster Wheeler. Новий завод значно розширить існуючі виробничі потужності компанії з переробки плазми, які на сьогодні складають до 90 тон на рік.

"Майбутній завод-фракціонатор вироблятиме імуноглобулін, альбумін та фактор VIII. Виробництво цих препаратів буде здійснюватися за власною технологією, яка розроблена науковою лабораторією компанії "Біофарма" та успішно пройшла експертизу спеціалізованого німецького інституту вакцин і біологічних лікарських засобів ім. Пауля Ерліха", - розповів голова правління ПрАТ "Біофарма" Олександр Маковський.

Таким чином, "Біофарма" продовжує інвестувати в розвиток економіки України та фармацевтичної галузі зокрема.