ua en ru

Бізнес півроку не штрафуватимуть за неподання електронної звітності з касових апаратів, - АППУ

До 1 липня 2013 р. Державна податкова служба України (ДПСУ) не штрафуватиме підприємців, які працюють у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, за неподання електронної звітності з касових апаратів. Про це РБК-Україна повідомили в Асоціації платників податків України (АППУ), коментуючи вимогу закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо подання з 1 січня 2013 р. до органів ДПСУ в електронній формі копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці в пам'яті реєстратора розрахункових операцій (РРО) або пам'яті модема, який до нього приєднаний.

«У суб'єктів господарювання є два шляхи - або доопрацювати касову техніку та приєднати до неї модеми для передачі звітної інформації по-новому, або ж придбати реєстратори розрахункових операцій нового покоління, що створюють контрольну стрічку в електронній формі та містять вбудовані модеми», - додали експерти АППУ.

За словами представників Асоціації, до переваг запровадження електронної контрольної стрічки на РРО можна віднести скорочення в майбутньому паперового документообігу, зменшення кількості перевірок та «зустрічей» з податківцями, отримання органами ДПСУ в режимі реального часу інформації щодо обсягів розрахункових операцій. До потенційних ще ризиків належать технічні труднощі (у т.ч. - відсутність доступу частини підприємців до Інтернету).

Читайте також: Використання електронної контрольної стрічки на РРО призведе до зменшення кількості перевірок бізнесу, - експерт