ua en ru

Бізнес-імперію Трампа можуть оштрафувати на мільйони доларів

Бізнес-імперію Трампа можуть оштрафувати на мільйони доларів Фото: Trump Tower (wikipedia.org)

Влада міста Нью-Йорка можуть оштрафувати компанію The Trump Organization через велику кількость забруднюючих речовин, які виділяють будівлі

Небажання президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа боротися зі зміною клімату обійдеться його бізнес-імперії в багатомільйонні штрафи. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

Як зазначається, влада міста Нью-Йорка можуть оштрафувати компанію The Trump Organization через велику кількость забруднюючих речовин, які виділяють будівлі.

Як повідомляє видання, вісім об'єктів, що належать Дональду Трампу в Нью-Йорку, не відповідають новим правилам, які розробили для скорочення викидів парникових газів. Це означає, що компанії The Trump Organization загрожують штрафи у розмірі 2,1 млн доларів в рік починаючи з 2030 року, якщо тільки її будівлі не стануть більш екологічно чистими.

За словами чиновників, вісім найбільших президентських об'єктів Нью-Йорка викачують близько 27 тис. тонн зігріваючих планету газів, що еквівалентно 5,8 тис. автомобілів. До будівлям, які перевищують нові пороги забруднення, відносяться Trump Tower на П'ятій авеню і Trump Building на Уолл-стріт.

Найбільшим потенційним порушником є "Міжнародна готель і башта Трампа" (Trump International Hotel & Tower) - 174,6-метровий хмарочос, який височить над південно-західним кутом Центрального парку. Будівля буде оштрафовано на 850 871 доларів в рік, якщо вона не стане більш енергоефективна.

Зазначимо, міська рада Нью-Йорка прийняла зміни в законодавстві в квітні цього року. Нові штрафи спрямовані на скорочення зігріваючих планету викидів.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що влітку 2017 року США офіційно заявили про виході з кліматичної угоди, яке підписали в Парижі в 2015 році. Документ визначає всесвітній план дій щодо стримування глобального потепління. 170 країн зобов'язалися вжити заходів щодо зниження викидів, технологічного переозброєння та адаптації до змін клімату.

Пізніше президент США Дональд Трамп допускає повернення країни в Паризьку угоду по клімату. Зокрема, він зазначив, що Паризьку угоду по клімату було для США "катастрофою".