ua en ru

Біткойн впав ще на 5% після рекордного обвалу на вихідних

Біткойн впав ще на 5% після рекордного обвалу на вихідних Фото: Біткойн дешевшає через штам "Омікрон" (Getty Images)

Біткойн впав майже на 5% у понеділок, 6 грудня. На початку тижня найбільша у світі криптовалюта продовжує дешевшати після важких вихідних, коли в моменті вона втратила більше однієї п'ятої своєї вартості.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на агентство Reuters.

В результаті обвалу ціна біткойна і сума, інвестована в ф'ючерси на біткойни, повернулися до початку жовтня, до того як 10 листопада стався стрибок цін, в результаті якого він досяг рекордно високого рівня в 69 тисяч доларів.

Трейдери заявили, що падіння на вихідних було пов'язано з широким виходом з ризикованих активів на традиційних ринках через побоювання з приводу штаму коронавірусу "Омікрон" в поєднанні з більш низькою торговою ліквідністю, яка має тенденцію вражати криптовалюти у вихідні дні.

По вихідних майже немає ліквідності, тому ринки трохи більш уразливі для потрясінь, сказав Джозеф Едвардс, керівник відділу досліджень криптовалютної брокерської компанії Enigma Securities, Лондон.

"Ми очікуємо, що решта четвертого кварталу буде важким місяцем; ми не бачимо тієї сили біткойнів, яку ми зазвичай спостерігаємо після одного з цих нищівних днів", - сказав Метт Дібб з Stackfunds, сінгапурського дистриб'ютора криптовалютних фондів.